Top

Boktips – Inget att förlora

Boktips – Inget att förlora

KOMMENTAR:
Jack Reacher, när man får följa så många böcker som finns med honom är det som lördagsgodis. Förväntningarna är desamma. Dvs. Jack ordnar alltid upp det på slutet. Dvs. klassisk Hollywood slut om man säger. Men det gör ingenting, för intrigerna och personporträtten är bra. Speciellt utvecklas Jack Reachers eget lite för varje book.
Den mytomspunne konstige småstaden är något Jack Reacher många gånger hamnar i, likaså denna gång. Fast här finns två byar varav en bra och en dålig. I den ene är främlingar inte välkomna vilket Jack Reacher snart blir varse om. Inget han bryr sig om så klart, utan snarare tar som en utmaning..

Jack Reacher är kiosklitteratur i egentlig mening, men så underhållande sådan!.


HANDLING:
“Jack Reacher har bestämt sig för att resa diagonalt över USA, från Maine till Kalifornien.
Just nu befinner han sig i Colorado, mitt emellan städerna Hope och Despair. Det enda som skiljer dessa sömniga hålor åt är några kilometer tom enslig väg.
I brist på lift promenerar Reacher in i Despair. Allt han vill är att få något att äta i väntan på ny skjuts. Men istället hamnar han i trubbel med stadens polis som vill åtala honom för lösdriveri om han inte frivilligt lämnar staden. Då Reacher vägrar går poliserna mer handgripligt till väga de kör honom till stadsgränsen och lämnar honom där.
Det skulle de aldrig ha gjort!
Reacher har inget jobb, ingen adress, inget bagage. Han har inget förutom en jäkla envishet. Och nu har poliserna gett sig på fel person.
Uppenbarligen har Despair någonting emot främlingar och Reacher bestämmer sig för att ta reda på varför. “- Källa Bocus

 

Titel: Inget att förlora

Författare: Lee Child

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre: Deckare

Gavs ut: 2012

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Delningar