Top

Novelltips – Evolution

Novelltips – Evolution

KOMMENTAR:
 Jag blev minst sagt överraskad när jag läste denna novell från Mårten Dahlrot. Karaktärerna, och framförallt deras språk, kändes trovärdigt men olikt det jag läst tidigare. Verkligen kul när författare testar någonting nytt. (Kanske inte alls är nytt för Mårten Dahlrot, men ingenting av de tre-fyra noveller jag läst tidigare påminner om detta.) Tonen är framförallt humoristisk, men även spännande och överlag underhållande! Perspektivet är jag-form vilket jag tycker höjer berättelsen ytterligare! Jag rekommenderar dig käre läsare att läsa den! Och du, du missade väl inte Genom fönstret med samma författare!

Mårten Dahlrot överraskar med en helt annan stil! En mycket rolig och underhållande novell!


HANDLING:
Det var dagen efter festen, på söndan, som jag bestämde mig för att aldrig gå in i köket mer. Helgen hade varit totalt fuckad men ärligt talat såg det för jävligt ut redan innan. Disk och damm och gammal mat på golvet och sånt. Och sen hittade Finken på den där sjuka grejen med ursoppan. Han brukar vara skum på fyllan. Som att hans vanliga kufighet bara sliter kopplet och går helt i spinn. Men det här tog fan priset.
Finken har förvandlat hans kök till en no-go-zon och kaosets centrum är grytan som står på spisen.
Hela idén kom från något som Finken läst i Illustrerad Vetenskap. Det där om att livet startade i en grundläggande, puttrande röra. Ursoppan, källan till allt liv.
Det är ett projekt som snabbt spårar ut. Stanken är fruktansvärd. Granntanten klagar. Och snart är det något levande som ockuperar kylskåpet.
Under tiden tar de båda vännerna en joint, dricker några öl och funderar på vad nästa drag ska bli. ” – Källa Bokus

Titel: Evolution

Författare: Mårten Dahlrot

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre: Kort novell
Gavs ut: 2017

Skriv en kommentar

Delningar