Top

Boktips – Vem är Evan Smoak

Boktips – Vem är Evan Smoak

KOMMENTAR:
 Okej, länge höll Lee Child ledningen när det gäller amerikanska högspänningsromaner – men nu har han mött sin överman i Gregg Hurwitz! Den här thrillern höll mig spänd som fjäder från pärm till pärm. Huvudkaraktären Evan Smoak är med sin bakgrund  inte på något sett någon nyhet i sig, den har vi sett förut. Men jag tycker Gregg målar upp porträttet fantastiskt realistiskt. Teknikerna som beskrivs är aktuella och som datanisse kan jag till och med verifiera många dess autenticitet. För rättvisans skull ska tilläggas att beroende på uppläsare får förmodligen varje  berättelse en extra spänningspoäng, alternativt avdragspoäng. I det här fallet stora pluspoäng med Stefan Sauks inlevelsefulla uppläsning! Faktum är att jag nominerar Sauk till bästa uppläsare jag lyssnat på så här långt!

Den här thrillern höll mig spänd som fjäder från pärm till pärm


HANDLING:
“Evan Smoak lever under falsk identitet. Hans penthousevåning är ett ointagligt, högteknologiskt fort. Han har lägenheter, bilar och vapengömmor strategiskt utplacerade över hela Los Angeles. Men Smoak är inte en paranoid galning. Detta är hans vardag. Vid tolv års ålder valdes Smoak ut av en topphemlig organisation inom det amerikanska försvarsdepartementet och tillbringade resten av sin uppväxt med hårdträning i organisationens regi.Målet var att skapa extremt kompetenta operatörer som kunde agera helt självständigt utan något stöd från statens sida. När Evan väljer att bryta med organisationen använder han alla sina färdigheter för att till synes försvinna spårlöst, och i hemlighet utvecklar han ett personligt projekt: att hjälpa de allra mest desperata.Men nu är någon honom på spåren. Någon som känner till organisationen, och som ser Evan som en riskfaktor. Någon som vet att han en gång var känd enbart under kodnamnet Orphan X. “- Källa Bokus

 

Titel: Vem är Evan Smoak

Författare: Gregg Hurwitz

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre: Deckare

Gavs ut: 2016

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Delningar