Top

Boktips – Styckerskan från Lilla Burma

Boktips – Styckerskan från Lilla Burma

KOMMENTAR:
 Åter igen lyckas Håkan Nesser överraska mig med ett gäng knorrar på slutet, svåra att förutse! Som i någon av de andra böckerna i den här serien med Barbarotti, lurar Nesser läsaren in på fel spår. Jag tycker Håkan Nesser är en av de absolut främsta deckarförfattarna i Sverige, och vi har ju ett gäng! Där finns en ingrediens jag inte funnit bland de andra: en torr humor som emellanåt fått mig att vika mig dubbel av skratt!!
Det senaste året har jag uteslutande läst mina böcker via storytel, och alla uppläsare passar mig inte. Håkan Nesser läser upp sina böcker själv, och han är inte bara en suverän författare, utan även helt suverän som uppläsare!

Läs den femte och och sista boken med med kriminalinspektören Gunnar Barbarotti!


HANDLING:
“Detta är den femte och sista boken om polismannen Gunnar Barbarotti i staden Kymlinge. Det är samtidigt den första och enda boken om Ellen Bjarnebo, känd som Styckerskan från Lilla Burma.Den av privata skäl arbetsoförmögne kriminalinspektören Gunnar Barbarott sätts på ett av Kymligepolisens “cold cases”, som emellertid tinar upp i Barbarottis vård. Om inte Ellen Bjarnebo var skyldig till det hon anklagats och suttit 11 år i fängelse för, vem var det då som mördade och styckade sitt offer 1989? Ett allt hetare fall med förvecklingar leder Barabarotti på en resa genom Sverige, från jordbrukshemmanet Lilla Burma utanför Kymlige till ett fjärran beläget fjällpensionat, och utgör en snygg sorti för Gunnar Barbarotti och möjligen även för vår Herre. Det sistnämnda dock en tros- eller tolkningsfråga”- Källa Bokus

 

Titel:Styckerskan från Lilla Burma

Författare: Håkan Nesser

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre: Deckare

Gavs ut: 2013

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Delningar