Top

Boktips – De ensamma

Boktips – De ensamma

KOMMENTAR:
Det har gått en tid sedan jag läste någon av föregångarna i den här serien, men jag kom snabbt in karaktärerna igen. Som vanligt är Gunnar Barbarotti involverad i en svårlöst och mörk historia, som sakta men säkert nystas upp. Jag kunde inte räkna ut slutet, eller lista ut vem eller vilka mördarna var. En kvalitet som jag uppskattar i Håkan Nessers deckare. Det senaste året har jag uteslutande läst mina böcker via storytel, och alla uppläsare passar mig inte. Håkan Nesser läser upp sina böcker själv, och han är inte bara en suverän författare, utan även helt suverän som uppläsare!

Håkan Nesser är en suverän författare, så läs hela serien med kriminalinspektör Gunnar Barbarotti!


HANDLING:
De ensamma är till att börja med ett gäng nykläckta uppsalastudenter, tre jämna par i tjugoårsåldern, som skaffar sig en buss och med den tar sig genom järnridån och in i östeuropa en sommar på sjuttiotalet. Upplevelserna där ska märka dem för livet. Hur står dock klart först trettiofem år senare när de inte längre är tjugo och inte heller jämna par utan fem desto ensammare personer. Kriminalinspektör Gunnar Barbarotti tar sig an ett fall som illavarslande nog upprepat sig.”- Källa Adlibris

 

Titel: De ensamma

Författare: Håkan Nesser

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre: Deckare

Gavs ut: 2010

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Delningar