Top

Boktips – Den som finner

Boktips – Den som finner

KOMMENTAR:
Stephen King är en av mina favoritförfattare, och första boken i denna trilogi: Mr. Mercedes,  var otroligt spännande. Denna var inte lika spännande, framförallt inte i mitten på boken, snarare lite seg för att vara en thriller. I sista tredjedelen ökar dock tempot avsevärt och spänningen känns igen! Jag ser mycket fram emot tredje och sista delen, eftersom en rejäl cliffhanger lämnas på de sista sidorna i denna andra del.  För er som läst Mr. Mercedes: det ser ut som att viss otäck karaktär är på G att göra comeback… 🙂

Den som finner är den fristående andra delen i Stephen Kings thriller-trilogi om Bill Hodges. Läs den!


HANDLING:
“Morris Bellamy är författaren John Rothsteins allra största fan. Han är fullkomligt besatt av den geniförklarade Rothstein och hans romaner om Jimmy Gold. Men Morris är besviken på sin idol. Rothstein har slutat skriva, och sålt sig till reklambranschen. Som straff måste han dö.Efter att ha skjutit ihjäl Rothstein i författarens eget hem får Morris inte bara med sig pengarna i kassaskåpet, utan också en trave anteckningsböcker som bland annat visar sig innehålla det handskrivna manuset till ytterligare en Gold-roman. Morris hinner precis gömma undan anteckningsböckerna när omständigheterna gör att han hamnar i fängelse för ett annat brott.Åratal senare finner en liten pojke vid namn Pete Saubers den undangömda skatten. En skatt som visar sig vara livsfarlig att ha i sin ägo. Den pensionerade kriminalaren Bill Hodges får nys om Petes trängda situation, och tillsammans med sina medhjälpare Holly och Jerome dras han in i fallet och i Morris Bellamys vansinne.” – Källa Bokus

Titel: Den som finner

Författare: Stephen King

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre:Thriller
Gavs ut: 2016

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Delningar