Top

Novelltips – Genom fönstret

Novelltips – Genom fönstret

KOMMENTAR:
Debutanter är alltid fantastiskt roligt att läsa, och jag tror det kommer bli en hel del av denna författare framöver. Faktum är att från och med idag kommer en ny kategori här på bloggen: noveller.
Jag gillade den här novellen skarpt. Detaljrikedomen och metaforerna i miljö- och personbeskrivningarna är härliga, näst intill poetiska. Samtidigt finns en röd tråd och en berättelse som stegrar sakta men säkert i spänning. Som amatörförfattare, med en stark önskan att bli bättre, lär jag mig alltid mycket genom att läsa. Från denna novell tar jag med mig många lärdomar, och jag ser fram emot nästa novell av Mårten Dahlrot.

Detaljrikedomen och metaforerna i miljö- och personbeskrivningarna är härliga, näst intill poetiska!


HANDLING:
Hon hade en nästan poetiskt släpighet i sina rörelser, som om hon genom sitt sätt att röra sig försökte tänja ut tiden. Hans gester var korta och trubbiga, men alltid riktade emot hennes, sökande henne, som om hon var hans gravitationspunkt. Hon i jeans och vitt linne med tryck, han i flanellskjorta.Han ser dem flytta in. Det unga paret i lägenheten på andra sidan gatan. Han betraktar dem när de bär in flyttlådorna, diskuterar möbleringen, när de stryker sig mot varandra i sin rörelse genom rummet.
Den första natten lägger de en madrass mitt på vardagsrumsgolvet och äter hämtpizza direkt ur kartongen.I takt med att årstiderna byter av varandra blir han alltmer bekant med deras rutiner, deras sätt att vara. I det vanliga livet. När den blixtrande nyförälskelsen tonar ut i vardag.
När de första grälen tar vid.Mårten Dahlrot skildrar med en oerhörd detaljrikedom det som sker i betraktarens blickfång. Och med stigande spänning när denne söker sig närmare, kanske mot en punkt där gränserna suddas ut.” – Källa Bokus

Titel: Genom fönstret

Författare: Mårten Dahlrot

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre: Kort novell
Gavs ut: 2017

Skriv en kommentar

Delningar