Top

Boktips – Lida

Boktips – Lida

KOMMENTAR:
Helt underbar bok från Stephen King. Läs denna klassiker, även om du har sett filmen! Ingen 70-talist eller äldre  glömmer väl filmen när den kom i början på nittiotalet. Kathy Bathes rolltolkning av den besatte Annie Wilkes är ju kult! Jag brukar inte referera till filmer, eller än mindre infoga bilder från en. Men i detta fall gör jag ett undantag, och kommer förmodligen göra likadant när jag har läst Shining. Jag var lite tveksam till att läsa boken, eftersom jag sett filmen. Men dels var det länge sen, och dels är jag mycket inspirerad av Stephen Kings andra böcker. Exempelvis:
Mr Mercedes
Revolvermannen (första i serie)
Som vanligt är boken fantastiskt mycket mer detaljrik än filmen. Men i det här fallet skiljer sig det sig dessutom ganska avsevärt. Flera viktiga detaljer är i filmen beskrivna på ett helt annat sätt. Så pass att jag förundrades över att Stephen King gått med på dessa ändringar. Gillar du inte, eller har inte mage för, denna genre så är det bara att beklaga. Stephen King är en av mina absoluta favoritförfattare!

Läs denna klassiker, även om du har sett filmen! Boken är som vanligt så mycket bättre än filmen!


HANDLING:
Du funderar väl på att fly. Jag är säker på att en råtta i en fälla också gör det, på sitt sätt. Men det kommer du inte att kunna göra, Paul. Du kanske skulle kunna göra det om det här var en av dina berättelser, men det är det inte.Paul Sheldon är en världsberömd författare. Han skriver böcker om hjältinnan Lida Chastain, men har tröttnat på sin huvudkaraktär och bestämmer sig för att låta henne dö. Det visar sig vara ett stort misstag.
Paul vaknar upp efter en våldsam bilolycka och befinner sig i ett hus mitt ute i ingenstans. Han har tagits omhand av Annie Wilkes – Pauls största fan och en stor beundrare av Lida Chastain. Ganska snart inser Paul att allting inte står rätt till hos sin vårdare. När Annie läser manuset där Lida dör, blir hon fullkomligt rasande och tvingar Paul att skriva en ny bok där Lida återuppstår. Annie håller Paul under strikt kontroll och manipulerar honom med droger och skoningslöst våld. Den världsberömda författaren befinner sig nu i en situation där skrivandet bokstavligen är det enda som håller honom vid liv.” – Källa Bokus
 
Kathy Bathes gjorde en fantastisk roll i filmen!

Titel: Lida

Författare: Stephen King

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre:Thriller
Gavs ut: 1987

3 Kommentarer
 • martendahlrot

  Tänkte bara säga att jag gillar din blogg. Bra och raka inlägg om intressant böcker. Inga krusiduller. Gillar det!

  Vet inte om du tar emot recensions-ex, eller bara läser efter egen lust. Men om du gör det så skickar jag gärna ett rec-ex av min debutnovell “Genom fönstret” till dig. / Mårten

  28 februari, 2017 på 09:00 Svara
  • sverreek

   Hej Mårten. Vad kul att du läser ett och annat boktips. Ja formatet är mer av enkla boktips och inte recensioner. Men jag läser gärna din debutnovell om du vill. Du kan skicka den på blog[snabelA]sverre[punkt]it
   Hälsningar
   Sverre

   28 februari, 2017 på 17:52 Svara
 • Annika H

  Har sett filmen. Den var rälig nog. ?

  2 mars, 2017 på 21:11 Svara

Skriv en kommentar

Delningar