Top

Boktips – Giftas

Boktips – Giftas

KOMMENTAR:
August Strindberg är väl ett måste när man siktar på att bli författare. Jag läser och skriver varje dag, eftersom jag har som mål att bli utgiven en dag. Som med allt annat är det oftast flitigt repeterande som gör susen, snarare än någon genialisk medfödd gen. Ibland finns det undantag från regeln, och Strindberg hävdas tillhöra den kategorin. Ju mer jag läser och skriver, desto mer förstår jag att förstå tekniker bakom historierna. Och ja, Strindberg är verkligen intressant att läsa, för den mannen kunde skriva!

En fantastisk samling noveller för den som vill veta hur äktenskapet såg ut i slutet på 1800-talet!

HANDLING:

“Båda novellsamlingarna Giftas I och II ingår i denna upplaga. Novellerna är Strindbergs uppmärksammade inlägg i kvinnofrågan. Här finns fantastiska berättelser, några av de bästa han skrivit. Den första delen behandlar kärlekens evangelium på ett friskt och muntert vardagsspråk; tonen var så utmanande att boken åtalades. I den andra delen, som skrevs efter tryckfrihetsprocessen, är tonen bittrare och allvarligare. I kraft av sin konstnärliga originalitet hör de alltjämt till Strindbergs mest lästa verk. “- Källa Bokus

 

Titel: Giftas

Författare: August Strindberg

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre:  Novellsamling
Gavs ut: 1884

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Delningar