Top

Boktips – Etthundra mil

Boktips – Etthundra mil

KOMMENTAR:
Måste påstå att Etthundra mil skiljer sig från Jojo Moyes övriga böcker i flera avseenden. Tempot är högre och intrigerna flera, vilket gör att boken tar dig upp och ner i en berg- och dalbana. Ömsom ser allt ut att ordna sig, för att sen smulas sönder igen. Romantiken finns med som i alla de andra berättelserna. Jojo Moyes sätt att varva dialoger, miljöbeskrivningar och berättelsen i sig är makalöst bra. Hennes berättelser blir högst trovärdiga, och lämnar ett avtryck i läsaren – en typ av resonans som Stephen King skriver i sin bok “Att skriva”. Är du liksom jag amatörskribent och vill förstå hur mästarna behärskar alla tekniker som finns att tillgå? Läs då med stort nöje Jojo Moyes samtliga böcker.

Vändningarna och katastroferna avlöser varandra, för att varvas med lugna vardagssituationer.

HANDLING:

“Jess Thomas’ liv suger. Hennes man har stuckit och hon tvingas ha dubbla jobb för att försörja sina två barn. Styvsonen Nicky kommer ständigt hem från den ruffa kommunala skolan med nya blåmärken, och stänger in sig med datorn på sitt rum. Dottern Tanzie är lite av ett mattegeni, men när hon erbjuds en plats på en trevlig privatskola räcker pengarna inte till. Om hon inte kan vinna första pris i Skottlands matematikolympiad? Men Jess har varken bil eller pengar till tågbiljetter. IT-miljonären Ed, med ett eget kaotiskt förflutet, blir av en tillfällighet deras riddare i skinande rustning. När han erbjuder sig att köra den lilla familjen, inklusive illaluktande hunden Norman, tvärsigenom England till Skottland är det hans första osjälviska gärning på åratal – kanske någonsin. Men kommer de att hinna? Och om de gör det – kommer deras problem att vara över?” – Källa Adlibris

 

Titel: Etthundra mil

Författare: Jojo Moyes

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre:  Feelgood roman
Gavs ut: 2015

 

 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Delningar