Top

Boktips – Sophies historia

Boktips – Sophies historia

KOMMENTAR:
Jojo Moyes är inom denna genre min absoluta favoritförfattare. Ingen kan måla porträtt och gestaltningar som den här författaren. Den är inte bara spännande, utan du kommer också få åka en berg- och dalbana i ditt känsloliv. En så länge är debutboken Livet efter dig utan tvekan den bästa, men den här kommer på en lätt andra plats! Jag gillar huvudkaraktärernas envishet och beslutsamhet. Slutet överraskar på många sätt för båda karaktärerna, mer än så säger jag inte. Läs denna och alla andra böcker med Jojo Moyes!!

Läs denna och alla andra böcker av Jojo Moyes, du kommer inte ångra dig!!

HANDLING:

Frankrike, 1916. Sophie Lefevre driver tillsammans med sin syster familjens hotell i hemstaden medan deras män slåss vid fronten. När den nye tyske kommendanten får syn på Sophies porträtt målat av hennes make Edouard föds en farlig besatthet som kommer att tvinga Sophie till ett ödesdigert beslut.

London, 2006. Sophies porträtt hänger hemma hos Liv Halston en gåva från hennes make innan hans plötsliga död. Ett slumpartat möte avslöjar målningens verkliga värde och dess turbulenta historia, och hotar att återigen vända upp och ner på Livs tillvaro.

Sophies historia är berättelsen om två unga kvinnor, åtskilda av ett sekel, som förenas i sin beslutsamhet att slåss för det de älskar mest oberoende av vad det kostar…” – Källa Adlibris

 

Titel: Sophies historia

Författare: Jojo Moyes

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre:  Feelgood roman
Gavs ut: 2015

 

 

 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Delningar