Top

Boktips – sista brevet från din älskade

Boktips – sista brevet från din älskade

KOMMENTAR:
Jojo Moyes har förmågan att försätta sina karaktärer i gungning utan att överdriva allt för mycket. Känslan som förmedlas är stark och gripande trots att situationerna kan beskrivas som ganska alldagliga. Det är just känslan som författaren förmedlar i varje porträtt som är så väl utvecklad i hennes böcker, så även i denna. Kanske jag är lätt att imponera på eftersom jag inte läst så vansinnigt mycket av denna genre, men det verkar som om världen tycker likadant. Hur det nu än är så är Jojo Moyes en världsstjärna av magnitud nu 2017 när detta skrivs. Hoppas hon ska fortsätta att leverera högkvalitativa romaner!

Det är just känslan som författaren förmedlar i varje porträtt som är så väl utvecklad i hennes böcker, så även i denna.

HANDLING:

London 1960. När Jennifer Sterling vaknar upp på sjukhus minns hon ingenting inte den tragiska bilolyckan som gjort att hon hamnat där, inte sin man, inte ens vem hon är. Hon känner sig som en främling i sitt eget liv. Tills hon råkar hitta ett passionerat brev, undertecknat B, som ber henne att lämna sin man.

Många år senare, 2003, hittar journalisten Ellie samma gåtfulla brev i arkivet på tidningen där hon arbetar. Hon blir besatt av historien bakom, och hoppas att den ska kunna återuppliva hennes haltande karriär. Om dessa två älskande fick ett lyckligt slut, kanske hon också kan bringa reda i sitt eget komplicerade kärleksliv? Ellies sökande kommer att skriva om historien och hjälpa henne att inse sanningen om sin egen, moderna romans” – Källa Adlibris

 

Titel: Sista brevet från din älskade

Författare: Jojo Moyes

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre:  Feelgood roman
Gavs ut: 2015

 

 

 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Delningar