Top

Boktips – Revolvermannen

Boktips – Revolvermannen

KOMMENTAR:
Det behövs inte många kapitel innan man slås av likheten mellan karaktären Roland och alla tuffa roller som spelats av Clint Eastwood. Som uppvuxen med cowboy filmer gillar jag Roland omedelbart. Genren är något blandad av action och science fiction på ett spännande sätt. Som tidigare nämnts, bland annat i inlägget om Rött Uppror, är Science fiction en av mina favorit genrer. Att nu få den serverad i kombination med cowboy stuk är kanonkul! Kommer naturligtvis fortsätta på de andra delarna i serien om det mörka tornet, och återkommer med nummer två inom kort.

Revolvermannen är första delen i Stephen Kings serie: De mörka tornet. En berättelse som kombinerar den fantasifulla världen som - gått vidare - med en helylle cowboy av värsta Texasmodell 🙂


HANDLING:
“Roland av Gilead är den ende nu levande medlemmen av en gammal riddarorden kallad Revolvermännen. Han lever i en värld som påminner om gamla Vilda Västern men som nu håller på att slitas sönder av krafter från både människan och naturen. Han är en oförglömlig gestalt, en ensamvarg på resa mot gott och ont.
I en ödslig värld, som på ett skräckinjagande sätt speglar vår egen, förföljer Roland mannen i svart, möter en lockande kvinna, och blir vän med pojken Jake från New York. Rolands livsuppgift är att finna det mörka tornet, en mytomspunnen byggnad som sägs vara det som håller ihop universums alla världar. “- Källa Bokus
 Serie: Det mörka tornet

Titel: Revolvermannen

Författare: Stephen King

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre: Science Fiction
Gavs ut: 1982

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Delningar