Top

Boktips – Mr Mercedes

Boktips – Mr Mercedes

KOMMENTAR:
Som Stephen King fantast är jag mäkta imponerad att han ger sig in i den här genren. Han gör det otvivelaktigt bra och jag kategoriserar boken som en bladvändare! Fattade först inte att det var en thriller han skrivit och väntade mig något övernaturligt sida efter sida, tills jag läste att boken var början på en thriller trilogi. Säger väl en hel del om honom som författare när han behärskar att byta genre till och med. Hjälten Bill Hodges är lite av en antihjälte typen, dvs. han är lite avdankad, pensionerad och funderar på att ta livet av sig. Ett brev från bokens mörka karaktär Mr. Mercedes ger Hodges sin livslust tillbaka. Karaktärsbeskrivningarna är välgjorda, inklusive den sjuke mörke och fasansfulle Mr. Mercedes 🙂

Som Stephen King fantast är jag mäkta imponerad att han ger sig in i den här genren. Han gör det otvivelaktigt bra och jag kategoriserar boken som bladvändare!


HANDLING:
“Det är tidig morgon i en amerikansk stad som har drabbats hårt av den senaste finanskrisen. Kön med frusna arbetslösa män och kvinnor ringlar lång utanför hallarna där en jobbmässa snart ska öppna. Men innan portarna hinner slås upp dyker lyktorna på en bil upp i dimman. En ensam förare plöjer rakt genom människohopen i en stulen Mercedes. Åtta människor dör, femton skadas.
Månader senare kan den ny pensionerade och deprimerade kriminalaren Bill Hodges fortfarande inte släppa fallet med “Mr Mercedes”, mördaren som lyckades fly. Så får han ett brev från någon som påstår sig vara gärningsmannen. Hodges inser att Mr Mercedes kan slå till igen. Tillsammans med två oväntade medhjälpare ger han sig in i en farlig katt-och-råtta-lek i kamp mot klockan. Ska han lyckas förhindra en ny katastrof?” – Källa Bokus

Titel: Mr Mercedes

Författare: Stephen King

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre:Thriller
Gavs ut: 2014

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Delningar