Top

Boktips – Vila i frid

Boktips – Vila i frid

Försöker alternera mitt läsande mellan olika genrer, och nu läst deckarserien om polisen Emma Sköld. Först ut i serien är boken Vila i Frid. Första kapitlet var något segt innan jag kom in i handlingen. Utöver huvudkaraktären Emma Sköld målas personporträtten upp frikostigt. Med alla fyra böcker i serien lästa förstår jag det bättre, för om där bara varit denna bok hade jag ansett att huvudkaraktären fått för lite utrymme. Jag har läst några recensioner kring boken och någon menade att de klurade ut vem mördaren var efter halva boken. Jag tycker nog Sofie höll mig ovetandes ända till slutet. Efter första kapitlet börjar boken bli spännande och håller ett bra tempo rakt igenom. Där finns också bifigurer och samtliga har någon form av intrig/problem att handskas med.

 

Handlingen utspelar sig på spahotellet Yasuragi i Hasseludden (Finns på riktigt) där det börjar med att en kvinna hittas medvetslös i ett av tvagningsrummen. Därefter kommer fler mord tätt efter varandra, men Emma och hennes kollegor löser till slut upp knutarna och vi får förstå mördarens motiv.

 

Mitt tips är att du ska bestämma dig för att läsa alla fyra. Det ger, utöver enskilda spännande historier, en hel bild av Emma Sköld och hennes närmaste familj.

 

 

Titel: Vila i frid

I Serien om Emma Sköld: bok 1

Författare: Sofie Sarenbrant

Onlineshop: Adlibris och Bokus

Genre: Deckare/thriller
Gavs ut: 2012

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Delningar