Top

Boktips – Konsten att vara Caroline

Boktips – Konsten att vara Caroline

Ibland blir jag bara så trött på mig själv och mina fördomar 🙂 En tjugofemårig kvinna som huvudperson? Nä, det är nog inget för mig!
Hur ska jag kunna relatera till henne? Jag är glad över att viss visdom också kommit, parallellt med fördomarna, genom åren. Fastnade direkt för den här boken. Valde att lyssna på den, via snoka bibliotek, där uppläsare Frida Hallgren
gör upplevelsen än mer fantastisk. (Hon fixar göteborgska, norska och värmländska :-))

Boken är skriven i jag-form där man får följa Carolines äventyr i modern Stockholmsmiljö. Caroline är präglad av en mat- och restaurangkultur och drömmer om att öppna en egen krog, men spenderar istället sin tid med att jobba i en livsmedelsbutik i Lidingö centrum.
Med sin alkoholiserade och tillika forna stjärnkock till pappa lagar hon mat på fritiden. Emellanåt får vi se en utåtagerande tjej som festar loss med udda karaktärer såsom en femtioårig oljemagnat från Norge. Livsmedelsbutiken blev uppköpt för något år sedan av en större kedja och den personliga touchen försvann. Carolines vantrivsel visar sig i småstölder på jobbet. En dag ligger ett brev i hennes personalfack som förändrar hennes liv. En anonym kollega verkar veta precis allt hon har stulit, men visar sig vilja stjäla mycket mer än så…

 Boken är av så kallad feel-good kategori. Karaktärerna är både mänskliga och trevliga men framförallt mycket trovärdiga. Svåra frågor som anhörigas död, missbruk och livslögner bäddas in i historian på ett vackert sett.

Jag rekommenderar den här boken av Peter Barlach o det varmaste!
(Den kan lånas på biblioteket i alla dess former.)


p.s
Återkommer om uppföljaren “Nyckeln till Caroline” i kommande inlägg.

 /Sverre

Skriv en kommentar

Delningar