Top

Hundramiljonersfrågan

Hundramiljonersfrågan

Tänk dig att det är fredag kväll, klockan är runt åtta och telefonen ringer. Personen i andra änden ber dig sitta ner, frågar ifall du har någon anhörig i närheten, och levererar sen nyheten som förändrar ditt liv. Du har vunnit otroliga åttiosju miljoner kronor på den där Eurojackpot lotten du köpte för två veckor sedan. Eftersom det numera är obligatoriskt att registrera sina spel kunde svenskaspels representant lätt få tag i dig.
Samma kväll kommer det mesta bara gå runt i huvudet på dig. Du ringer dina närmast anhöriga kanske, eller en nära vän. Din man/fru eller sambo dansar krigsdans hemma på vardagsrumsgolvet.
Alla har vi hål i plånboken av något slag. Individuellt kan det naturligtvis skilja sig åt hur sådana hål ter sig. För en kan det röra sig om att betala av de där tråkiga CSN skulderna, medan en annan länge gått och drömt om en ny mercedes. Det ser olika ut, men det vi har gemensamt är den eviga frågan: tänk om jag hade de pengarna för att göra ditt eller datt. Nåväl, nu har du det och mycket mer än så!

Hundramiljonersfrågans idé handlar inte om vad var och en av oss hade gjort för pengarna, utan vad var och en av oss hade gjort efter vi hade fyllt alla tänkbara gamla hål!
Du har säkert hört det hundra gånger: ingen blir lyckligare av mycket mer pengar. Vad som menas med detta är att sann lycka kommer från att en människa lyckas med sitt självförverkligande.
Detta åstadkommes inte genom att fylla ouppfyllda ekonomiska hål med en stor mängd pengar.
Så nu står du där, alla dina ekonomiska behov är uppfyllda. Om exemplet med åttiosju miljoner inte räcker i ditt fall, lägg på en nolla eller vad som är relevant för dig. Du har nu rest runt jorden ett antal gånger, köpt ett antal kåkar, båtar, bilar m.m. Investerat i värdepapper som gör att du är försörjd för resten av ditt liv.
Vad gör du nu?
När du kan besvara den frågan så har du funnit exakt vad du är ämnad att göra i ditt liv. I mitt eget fall fann jag att just skrivandet är det jag vill syssla med. I min dröm om självförverkligande har det jag skriver betydelse för andra människor. Grejen med hundramiljonersfrågan är, att när jag nu vet vad jag ska göra för att självförverkliga mig själv, kan jag ju börja jobba i den riktningen. Detta utan att ha mottagit något samtal från svenskaspel!

Enbart du kan svara på vad självförverkligande innebär för dig. Att fantisera hela vägen ut med hundramiljonersfrågan kan ge dig svar, där inga svar är fel, utan alla är rätt.

 

/Sverre

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Delningar